Zwangerschap tijdens een pandemie

Nog even en dan zal Cindy met zwangerschapsverlof gaan.
Nieuwsgierig hoe anders een zwangerschapsverlof er uitziet tijdens de huidige Corona situatie?

“Meer dan 5 maanden geleden heb ik samen met mijn directeur bedacht, dat ik mijn collega’s tijdens een fotosessie zou gaan verrassen met het feit dat ik zwanger ben. Say cheese werd vervangen door Cindy is zwanger! De emoties, verrassing en blijdschap bij mijn collega’s zal ik nooit meer vergeten, maar ook te gek dat ik mooi fotomateriaal heb om in mijn foto albums te plakken.

Na 5 jaar al mijn passie en vooral tijd in mijn werk te hebben gestopt wist ik dat ik in 2020 een balans moest gaan creëren tussen thuis en werk. Maar niet alleen ik was hiermee bezig, vanuit mijn omgeving kreeg ik vaak de vraag of ik een stap terug zou nemen. Niet alleen qua werkdagen, maar ook qua functie. Mijn (wellicht naïeve) gedachte was: waarom kan het niet allebei? Parttime werken in een leidinggevende functie gecombineerd met ouderschap? Na mijn verlof ga ik vier dagen werken en wil ik voor het eten thuis zijn. Of anders gezegd, voordat mijn vriend thuis is zorg ik dat het eten klaar staat en dat ik mijn baby meisje zelf naar bed kan brengen. We gaan het gewoon proberen! Een stap terug doen is onvermijdelijk, maar ook goed. Even afstand van je werk brengt je vaak op creatieve ideeën.

En nu is het bijna zover! Over enkele dagen ga ik met verlof. Alles gaat anders dan normaal. Mijn solo bezoekjes naar mijn verloskundige, waarbij mijn vriend via facetime mag meekijken naar de echo tot aan een planning maken wie er op ‘raamvisite’ mag komen. Natuurlijk had ik mijn verlof heel anders verwacht, maar die roze wolk is nog steeds roze. Mijn enthousiasme om mijn kind te ontmoeten wordt met de dag groter.

Spannend vind ik het allemaal wel, niet alleen privé , ook zakelijk om tijdens een pandemie met verlof te gaan. Vraagstukken zoals: krijgen we net zoals vele andere branches op dit moment te maken met een abrupte stop? Krijgt PortPeople een korte, maar een harde klap te verwerken blijven in mijn hoofd rondspoken. De situatie is volstrekt onzeker. Maar één ding weet ik wel, PortPeople is een gezond bedrijf. We doen wat we kunnen en wat nodig is. Mijn collega’s versterken elkaar, omdat iedereen met elkaar samenwerkt & sociale steun aan elkaar biedt. Daar ben ik erg trots op en dat mag gezegd worden. En wat hebben ze mij en de baby ook enorm verwend. Collega’s, bedankt voor jullie cadeaus en steun, jullie zijn allemaal toppers!

Tot na mijn verlof! Ik wens iedereen veiligheid en een goede gezondheid toe!
Cindy”


Deel dit nieuws bericht