Werken en Leren

PortPeople richt zich ook op jongeren met een logistieke ambitie die in een leerwerktraject willen doorgroeien tot volwaardig logistiek medewerker in de Rotterdamse haven. PortPeople heeft contact met veel leerbedrijven in de regio Rotterdam en omstreken (van Ridderkerk tot aan de Maasvlakte).

Werken en leren via PortPeople

Ben je geen type om vijf dagen per week in de schoolbanken te zitten, en wil je wel graag een MBO-diploma behalen en een vak leren? Dan is een BBL opleiding de juiste oplossing voor jou. BBL betekent Beroeps Begeleidende Leerweg waarbij je vier dagen per week werkt en een dag per week een MBO-opleiding volgt.

PortPeople werkt samen met diverse vakscholen die opleidingen aanbieden in de richting van transport en logistiek. Hier volg je je opleiding en via PortPeople ga je aan de slag bij een passend leerwerkbedrijf. Kies je bijvoorbeeld voor een administratieve opleidingsrichting dan kun je  aan de slag op een leerwerkplek als bijvoorbeeld stuwadoor, medewerker documentatie bij een cargadoor, planner bij een containerterminal of als medewerker chauffeursbalie. Wanneer je kiest voor een operationele opleiding, dan kun je denken aan leerwerkplekken als bijvoorbeeld poortchecker, hefttruckchauffeur, orderpicker, warehousemedewerker, of terminal medewerker op een containerterminal.

"PortPeople biedt diverse leerwerkplekken aan in de Rotterdamse haven".

Leerlingen

Ga jij een BBL opleiding volgen richting transport en logistiek en kies je voor werken en leren tegelijk? Dan ben je bij PortPeople aan het juiste adres voor een leerwerkplek!

Wat kun je van PortPeople verwachten?

PortPeople biedt deskundige begeleiding tijdens het leerwerktraject (de consulenten van PortPeople bezoeken jou regelmatig op je leerwerkplek en op school).

Ben je enthousiast en gemotiveerd om te werken en een logistiek vak te leren? Dan nodigen wij jou graag uit voor een vrijblijvend persoonlijk intakegesprek bij ons op de vestiging. In een persoonlijk intakegesprek kijken we dan samen naar je wensen, vooropleiding, achtergrond en werkervaring en de reden waarom je zo graag in de logistiek wilt werken.

Zodra we een leerbedrijf voor jou hebben gevonden, dan kun je via PortPeople aan de slag.


BBL opleiding

De beroepsbegeleidende leerweg (BBL) bestaat uit een schoolgedeelte en een praktijkgedeelte. Tijdens deze opleiding ga je 1 dag per week naar school waar je een MBO opleiding volgt en werk je vier dagen per week op een leerwerkplek als leerling-werknemer. BBL opleidingen zijn er vanaf niveau 1 (assistent) tot en met niveau 4 (specialist).

Een schets uit het aanbod aan BBL opleidingen in de logistiek:

  • Medewerker Havenlogistiek (niveau 2);
  • Coördinator Havenlogistiek (niveau 3);
  • Manager Havenoperaties (niveau 4);
  • Coördinator Havenoperaties (niveau 3);
  • Medewerker Havenoperaties (niveau 2);
  • Assistent Logistiek Medewerker (niveau 1);