Nicole aan het woord

“Bij ons zijn kandidaten geen nummer”

PortPeople heeft in totaal 3 vestigingen verspreid over de regio Rijnmond: Spijkenisse, Hellevoetsluis & Rotterdam Hoogvliet. Binnen het team heeft iedereen de verantwoordelijkheid om kandidaten zo goed mogelijk te begeleiden en te plaatsen bij opdrachtgevers. Ditmaal komt PortPeople collega Nicole Goené aan het woord en deelt waarom kandidaten bij ons geen nummer zijn.

Nicole Goené is sinds anderhalf jaar werkzaam als Senior Intercedente bij PortPeople in Hellevoetsluis. Hiervoor heeft Nicole ruim 7 jaar ervaring opgedaan tijdens diverse functies in de uitzendbranche en werkt ze al jaren in de haven, transport & logistiek. In haar rol draait het om werving & selectie werkzaamheden. Nicole voert gesprekken met kandidaten & plaatst hen voor langere tijd ,tot aan overname toe, bij opdrachtgevers. Maar, er schuilt veel meer achter haar functie!


Persoonlijk & betrokken

Dagelijks is Nicole betrokken bij het voeren van evaluatiegesprekken met kandidaten die al geplaatst zijn. Ze probeert met werkzoekende, die nog niet geplaatst zijn, eerst een band op te bouwen.
“We zien kandidaten niet als een nummer, maar als een werkzoekende die we zo goed mogelijk willen plaatsen voor langere tijd of voor een vaste aanstelling. Daarom nodigen we de kandidaat vaak ook eerst uit op kantoor om nader kennis te maken. Vragen zoals ‘Wat is Portpeople?’ en ‘Met wie hebben wij het genoegen?’ staan centraal tijdens dit kennismakingsgesprek. Dit maakt het stukken persoonlijker en geeft mij energie”, aldus Nicole.


Jullie begeleiden kandidaten dus van a tot z?

“Ja”, zegt Nicole vol overtuiging. “Zelfs voor de contractbesprekingen nodigen wij kandidaten uit om het voorstel punt voor punt door te nemen. Tijdens het sollicitatieproces hebben we meermaals contact momenten met onze kandidaten. Ons eerste uitgangspunt is een tevreden kandidaat op de juiste plek. Dat doen we door zo goed mogelijk uit te leggen wat de functie inhoudt. Of het nu gaat om een vacature in de petrochemie of containerlogistiek. Er moet een match zijn met de kandidaat en werkgever”, volgens Nicole.


Nicole & de Rotterdamse haven

Ook Nicole is met het havenvirus besmet geraakt: Nicole vult aan “Doordat iedereen binnen het team toch uit Rotterdam of Regio Rijnmond komt, hebben we affiniteit met de Rotterdamse haven. Het zit toch een beetje in ons DNA, je ontkomt er bijna niet aan en iedereen kent wel een havenwerker in zijn of haar familie! Verder maakt het voor ons makkelijk om te begrijpen in welke setting de kandidaat gaat werken. Gaat het om een operationele functie op een terminal of toch een functie op kantoor?”.
“Door de informele werksfeer en de goede balans tussen operationele & administratieve taken ben ik helemaal op mijn plek bij PortPeople”, besluit Nicole.


Nieuwsgierig naar meer?

Bekijk onze vacatures of neem contact op met Nicole.
Telefoon: 0181-442510
Mail:        nicole.goene@portpeople.nl

Deel dit nieuws bericht