Medewerkster aan het woord: Salina

“Dankzij PortPeople ben ik een schakel in de logistieke keten”


Sinds kort is Salina Schilperoord werkzaam als baliemedewerkster bij een dynamische  containerterminal op de Rotterdamse Maasvlakte. In haar rol is ze onder andere verantwoordelijk voor de communicatie met chauffeurs en haar collega’s aan de poort. Dit allemaal met als doel om een soepele doorstroming van inkomende vrachtwagens op de terminal te waarborgen.

Tot voor kort was Salina werkzaam binnen de horeca, maar ze zocht een nieuwe uitdaging. Ze liet zich niet weerhouden om de overstap te maken naar de Rotterdamse haven. Salina vertelt: ‘in mijn functie werk ik in een team met andere baliemedewerkers & poortcheckers en ben ik nauw betrokken bij het gehele logistieke proces op onze terminal. Middels trainingen word ik verder opgeleid en spijker ik iedere dag bij. Hierdoor kon ik zonder logistieke vooropleiding en ervaring direct aan de slag gaan’.

De Rotterdamse haven & Salina

In totaal zijn er in de regio Rijnmond meer dan 180.000 mensen werkzaam binnen de Rotterdamse haven of bij aanverwante dienstverleners. ‘De Rotterdamse haven is ontzettend divers. In mijn rol ben ik een schakel in de logistieke keten wat ontzettend gaaf is. Mijn collega’s zorgen er voor dat ik iedere dag weer meer te weten kom. De haven was onbekend terrein, maar heeft mij aangenaam verrast. Via een vriendin die ook werkzaam is in de haven, kwam ik in contact met PortPeople’.

Persoonlijke begeleiding & ontwikkeling

Bij onze collega’s staat het persoonlijk begeleiden van kandidaten hoog in het vaandel. Salina beaamt dit: ‘Vanaf het begin is Joost mijn contactpersoon binnen Portpeople. Tijdens het gehele proces was hij zeer betrokken. Zo werd de vacature in detail uitgelegd en tijdens de contractbesprekingen bood PortPeople een luisterend oor. Niks is te gek en ik kan alles vragen. Verder heeft Joost tijdens mijn eerste werkweken meermaals gebeld om te evalueren hoe alles is verlopen. Dit ervaar ik allemaal als zeer oprecht. Doordat ik benaderd was door PortPeople kon ik snel aan de slag, maar wanneer ik de vacature online voorbij had zien komen, had ik niet durven solliciteren. PortPeople gaf mij het laatste zetje richting de haven. Verder zijn er genoeg kansen om je te ontwikkelen binnen deze sector’.

Benieuwd naar onze vacatures?

PortPeople heeft hart voor de Rotterdamse haven. Heb jij dat ook? Of ben jij benieuwd of je net zoals Salina aan de slag kan in een uitdagende rol? Bekijk onze vacatures en solliciteer!

Deel dit nieuws bericht