Kimberley aan het woord

“Dienstverlening zit echt in mijn bloed”

Sinds 1 november is Kimberley van der Wagt gestart binnen het PortPeople-team. Geboren en getogen in Rockanje is zij vol energie aan de slag gegaan als Junior Intercedente. Samen met collega Taco van der Kooij kijkt ze terug op de afgelopen paar weken binnen PortPeople.

 

Welkom aan boord Kimberley! Kan je wat vertellen over jezelf?
Na mijn opleiding Toerisme aan het Albeda Collega in Rotterdam ben ik aan de slag gegaan in de horeca. Hierin staat een goede dienstverlening op nummer 1. Het zit dus echt in mijn bloed om mensen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Na omzwervingen als horeca-professional in Turkije en Griekenland ben ik via een oud-collega in contact gekomen met PortPeople.

Hoe zag jouw inwerktraject er uit?
Tijdens mijn inwerktraject op de vestiging in Hellevoetsluis heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met werving en selectie; Het zoeken naar de juiste kandidaat voor de juiste opdrachtgever. Hierbij heb ik het gehele proces doorlopen; van het zoeken via onze kanalen, voeren van telefonische interviews en kennismakingsgesprekken tot aan het bijwonen van een contractbespreking. Het leukste hierbij vind ik de afwisseling in de vacatures en kandidaten. Dit kan zeer uiteenlopend zijn en hierdoor is geen dag hetzelfde!

Wat ga je doen bij PortPeople?
Momenteel zal ik mij als Junior Intercedente bezig houden met het verder ontwikkelen van PortPeople’s opleidingscentrum; PortLinq op de vestiging in Hoogvliet. Binnen PortLinq worden opleidingen aangeboden voor onder andere de heftruck, hoogwerker, reachstacker en terminaltrekker. Naast onze vestiging in Hoogvliet hebben wij een eigen terrein waar deze opleidingen worden verzorgd. Uiteraard kunnen wij deze opleidingen ook aanbieden op locatie. Door deze werkzaamheden leer ik veel over de functies, rollend materieel en de werkzaamheden van onze opdrachtgevers. Kortom, een goede basis voor de werving & selectie werkzaamheden in de toekomst!

Wat voor werkzaamheden zal jij in de nabije toekomst gaan verrichten?
In de toekomst zal ik mij gaan richten op de werving & selectie. Ik kijk er naar uit om PortLinq in te zetten als middel om de juiste kandidaat bij de juiste opdrachtgever te plaatsen. Daarnaast zal ik de basis opleiding uitzendmedewerker / SEU (Stichting Examen Uitzendbranche) gaan volgen om er voor te zorgen dat ik de juiste kennis bezit op het gebied van wet en regelgeving en alle ins en outs van de uitzendbranche.

Binnen Portpeople wordt hier veel waarde aan gehecht omdat je bij het gehele proces ,van werving & selectie tot de administratieve werkzaamheden zoals dossiervorming en contractbesprekingen, wordt betrokken. De opleiding en het inwerktraject binnen Portpeople/PortLinq is voor mij een mooie basis als Intercedente!

Ben je inmiddels al gewend in de Rotterdamse haven?
Mijn vriend en enkele familieleden zijn werkzaam in de haven. Desondanks had ik geen idee wat zich daar allemaal afspeelde. Dit is inmiddels 180 graden gedraaid. Dagelijks ben ik bezig met het bij elkaar brengen van kandidaten en vacatures hierdoor leer ik steeds meer over de Rotterdamse haven en haar functies. Nu realiseer ik mij hoe dynamisch en snel deze omgeving is!

 

Namens het gehele PortPeople team wensen wij Kimberley heel veel succes!

 

 

Deel dit nieuws bericht