5 jaar PortPeople, en 10 jaar VPR!

PortPeople bestaat 5 jaar en VPR zelfs 10 jaar! En dat is natuurlijk reden voor een feestje.

Afgelopen weekend, zaterdag 29 april 2023, stond er voor team PortPeople dan ook een teamuitje op het programma, inclusief overnachting. Vooraf werd er door organisatoren Deborah en Alfred nagenoeg geen informatie gedeeld de rest van de collega’s. Via allerlei vragen probeerden de collega’s dan ook te achterhalen wat we zouden gaan doen en waar we heen zouden gaan. Op vrijdag 21 april kwam de 1ste hint: een rebus die gemaakt is door Alfred. “LICHTSTAD, EINDHOVEN!!!”, riep collega Taco hard, en jawel hij had het goed!

Zaterdag 29 april brak aan en alle collega’s vertrokken ’s ochtends rond 10 uur (verspreid over meerdere auto’s) naar het Pullman hotel Cocagne in Eindhoven. De lol zat er vanaf het begin af aan goed in, want via live locaties wist iedereen precies waar alle collega’s waren en werd een waar ‘’Mario Kart’’ scenario nagebootst op de snelweg.

Eenmaal aangekomen dronken we gezellig een bakje koffie/thee waarna we aan tafel mochten voor een heerlijke en gezonde lunch.

Na lunch was het tijd voor het middagprogramma. Niemand behalve Alfred en Deborah wist wat de bedoeling was. Met z’n allen wandelden we naar het Centraal Station van Eindhoven, dé afgesproken plek, waarna iedereen afwachtend rond bleef kijken op een teken. Ondertussen nadert er een op afstand bestuurbare speelgoed auto. Deborah is opgelucht, want het gaat nu écht beginnen. Rosselle was de eerste die de auto opmerkte en na een tijdje staren roept ze “Jaaaaa dit is het!!!”.

The Game, via bedrijf Neverrest is begonnen! Rosselle en Nicole trekken de enveloppen van de speelgoedauto af, en Rosselle maakt de teams bekend. We blijken verdeeld te zijn in 4 teams en na het lezen van de 1e opdracht ‘Ga naar kluisnummer … op Centraal Station’’ begint iedereen fanatiek te rennen richting de kluisjes. Hierin vindt ieder team een koffer met o.a. een mobieltje, een map met opdrachten, een kompas, een Russisch woordenboek, en een GPS.

De rest van de middag probeert ieder team fanatiek de puzzels, raadsels en opdrachten op te lossen. Sommige collega’s worden aangesproken door ‘’bekenden’’ (ingehuurde acteurs), de teams worden achtervolgt door ‘’The man in black’’, en we blijken ook nog afgeluisterd te worden. Door wie? Dat weten we nog steeds niet, maar de mobiele telefoon die ieder team heeft gekregen blijft 007 deuntjes afspelen en er blijven berichtjes binnenkomen zoals ‘’Annika, wat ruik je lekker’’, en ‘’Robbie, niet zo hard lopen, de rest moet bijna rennen!’’. De chaos is compleet wanneer er zich in ieder team ook nog een mol zou bevinden en de andere teamleden deze moeten ontmaskeren.

Om 16:00 uur is de tijd om en dient iedereen terug te keren naar het Pullman hotel waar een lekker drankje en een borrelhap klaar staat. Hier kijken we gezamenlijk naar de beelden die (blijkbaar) zojuist van ons gemaakt zijn. Hoe hebben ze ons zo voor de gek kunnen houden? Lachen, gieren, en brullen om de verhalen van ieder team. Complimenten voor Neverrest, een hele dikke aanrader!

Daarna is het tijd om op te frissen op de hotelkamer, een duik te nemen in het zwembad of een extra drankje te nuttigen aan de bar. Om half 8 wandelen we naar restaurant Vane, gelegen op de 13e etage van het NH hotel. Hier genieten van een heerlijk 5-gangen diner met bijpassend wijnarrangement, met prachtig uitzicht over Eindhoven.

Rond 00:30 uur wandelen we, na een zeer geslaagde avond, terug naar het hotel. Een aantal collega’s gaan nog een dansje doen in de stad en de anderen duiken hun bed in.  

De volgende ochtend wordt er tijdens het uitgebreide ontbijt nog nagepraat en gelachen over de dag ervoor, waarna we uitchecken en weer huiswaarts keren. Eenmaal thuis volgen de leuke filmpjes en foto’s elkaar op in de groepsapp. Het is duidelijk dat iedereen heeft genoten en terugkijkt op een top weekend!   

Deel dit nieuws bericht